Штета: Македонија нема да има поддршка од навивачите во Амстердам!

Македонија нема да има поддршка од навивачите на последниот меч од групната фаза на ЕВРО 2020, откри холандската амбасада во Скопје.

„Во врска со претстојниот фудбалски натпревар помеѓу Северна Македонија и Холандија, ве информираме дека забраната за патување во ЕУ за граѓани од трети држави (вклучувајќи ја и Северна Македонија) е сè уште во сила. Можете да патувате во Холандија само доколку спаѓате во една од категориите кои се изземени од забраната“, соопштија Холанѓаните.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.