Чудна одлука на Серија А: Забрануваат зелени дресови поради бизарна причина, Саусуоло мора да ги менува дресовите!

Италијанската Серија А, од следната сезона на сите екипи ќе им забрани користење на зелени дресови на натпреварите поради судиите и навивачите, односно за тие да имаат подобар контраст во текот на гледањето на натпреварите.

Серија А ова правило го воведе оваа година, тие сакаа уште веднаш да се практикува правилото, истата сезона, меѓутоа мораа да имаат обзир кон екипите кои веќе ги направиле дресовите за следната сезона.

Што значи дека од сезоната 2022/23 во Серија А нема да има тим со зелени дресови. Ова е лоша вест за Сасусоло кој настапува во зелени дресови и ќе мора веќе од следната сезона да ги сменат боите.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.