Чеферин: Кој игра во Суперлигата, нема да игра за својата репрезентација!

Претседателот на Европската фудбалска федерација, Александар Чеферин, денеска изјави дека фудбалерите кои ќе играат во нофоформираната Суперлига, нема да имаат право на настап за своите репрезентации.

„Фудбалскиот свет е обединет, владите се обединети, сите сме против овој безсмислен проект. Играчите кои ќе играат во Суперлигата нема да можат да играат на Светското и европското првенство. Нема да можат да ги претставуваат своите репрезентации“, кажа Чеферин.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.