Факели, шипки и столчиња: Жесток судир помеѓу македонски и хрватски навивачи во Сиднеј! (ВИДЕО)

Жесток навивачки судир се случи по натпреварот помеќу клубот формиран од македонски иселеници во Австралија, Рокдејл Илинден и од хрватски, Сиднеј јунајтед 58.

За среќа австралиската полиција брзо реагираше, па биле уапсени десетина навивачи, додека по седум навивачи се трага. Во пресметката навивачите користеа факели, метални шипки и столчиња, додека тројца навивачи се хоспитализирани.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.