Тен Хаг го продолжи договорот со Ајакс!

Ерик Тен Хаг, тренерот на холандскиот шампион Ајакс останува тренер на клубот најмалку до 2023. година откако го продолжи договорот со клубот од Амстердам.

Под водство на Тен Хаг Ајакс се препороди, а за тренер беше поставен во декември 2017. година. Со клубот освои три титули во холандското првенство. Тој исто така има најдобар процент на победи во историјата на славниот холандски клуб.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.