Славје во Јуве, Реал и Барса: УЕФА ја стопираше истрагата!

Доста прашина се крена пред неколку месеци кога најголемите европски клубови се решија да формираат ново натпреварување – Суперлигата, која веднаш беше изгасена.

УЕФА жестоко реагираше по клубовите и најави сериозни санкции, посебно кон Јувентус, Реал од Мадрид и Барселона кои не се откажаа од натпреварувањето. Сепак, УЕФА и покрај најавите се откажа од санкции, потврди денес судот од Мадрид.

Имено, УЕФА не смее да ги казни клубовите затоа што ако нивната жалба биде усвоена, Европската фудбалска федерација ќе мора да им исплати парична отштета

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.