Роберто Карлос нов селектор на наш сосед?

Фудбалската репрезентација на Косово остана без селектор по поразот од Грузија, челниците на фудбалскиот сојус одлучија да ја прекинат соработката со искусниот Бернард Шаланде.

Медиумите како најсериозен кандидат за селекторската позиција го сметаат Роберто Карлос. Легендарниот Бразилец кој долго време не работел како тренер, уште од 2015 година, кога го водеше индиски Делхи, а претходно и турските екипи Акишарспор и Сиваспор.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.