Официјално: УЕФА го промени спорното правило – фудбалот повеќе никогаш нема да биде ист!

Тоа што се шпекулираше години наназад денеска ја доби официјалната потврда, што значи дека фудбалот – повеќе нема да биде ист!

УЕФА го поништи правилото „гол на гости“, а официјалната потврда дека правилото се поништува пристигна денес. Од Европската фудбалска федерација соопштија дека правилото престанува да важи од сезоната 2021/22, од првата рунда квалификации за еврокуповите.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.