Освои златен медел во таеквондо, во осмиот месец од бременоста (ВИДЕО)

Нигериската спортистка Аминат Идрес го освои златниот медал на Националниот спортски фестивал кој се одржуваше во нејзината земја, доминирајќи во својата категорија во таеквондо, а ништо не би било чудно доколку не беше во доцна бременост.

„Ова за мене беше огромна привилегија. Одлучив да настапам после неколку тренинзи… Се чувствувам одлично. Пред да затруднам, уживав во тренинзите, а и сега со бременоста уживам“, изјави Нигеријката.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.