Одлучено дали ќе има навивачи на ОИ во Токио

Организаторите на Олимписките игри во Токио објавија дека на овогодинешното натпреварување нема да има публика, поради опасност од ширење на корона – вирусот.

Министерот задолжен за Олимписките игри во Јапонија наведе дека на навивачите нема да им биде дозволено да присуствуваат на натпреварувањето со извинување до сите кои веќе купиле карти.

Шеики Хашимото, првиот човек на организацијата на Олимписките игри кажа дека состојбата е жалосна, но и дека овој потег е од суштинско значење за епидемијата во Токио каде што се појави „делта сој“ на корона – вирусот.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.