НБА го промени легендарното лого

Раководството на НБА лигата одлучи да го промени логото за следната сезона, 2021/2022. Причина за оваа одлука на најсилната кошаркарска лига на светот е затоа што оваа сезона ќе биде јубилејна 75. на НБА лигата.

Обликот на логото сега е малку сменет. На него е напишан бројот 75, а на истото и понатаму стои силуетата на Џери Вест. Легендарниот кошаркар е на логото на лигата уште од далечната 1969. година, а истото и понатаму ќе биде зашитетен знак на лигата.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.