Најмала земја во ИСТОРИЈАТА со медал од ОИ: Имаат 34.000 жители, а се изборија за медал!

Алесандра Перили го освои бронзениот медал во пукање во женското финале на Олимписките игри во Токио. За каков успех станува збор доказ е фактот што Перили му го донесе првиот медал на Сан Марино, а оваа земја со само 34.000 жители стана најмалата која освоила медал во историјата на ОИ…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.