Копа Америка нема да се одржи во Аргентина!

Кулниот јужноамерикански турнир Копа Америка и дефинитивно нема да се одржи во Аргентина.

Ова натпреварување требаше да се одржи за десетина дена, меѓутоа КОНМЕБОЛ одлучи да го откаже и да го одржи во друга земја, поради ужасната состојба со корона – вирусот во земјата на „тангото“.

Се уште не е познато каде ќе одржи ова натпреварување, а тоа ќе биде објавено во следните часови/денови.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.