Интер позајми 242 милиони евра, мора да ги врати за три години

Новиот италијански првак Интер, соопшти дека позајмил 242.000.000 евра, средства со кои е планирано да се санира минусот кој настана поради пандемијата предизвикана од корона – вирусот.

Миланскиот гигант склучи договор со американскиот инвестициски фонд „Oaktree Capital Management L.P“. Оваа компанија ќе му даде финансиска инекција на Интер, а пак „нероаѕурите“ ќе мораат овие средства да ги врадат во период од три години.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.