„Напуштањето на Суперлигата е вистинска одлука“

Диего Симеоне, тренерот на мадридски Атлетико, еден од клубовите кој требаше да учествува во Суперлигата, изјави дека излегувањето од овој проект е вистинска одлука за фудбалот.

„Претседателот на клубот зборуваше со играчите и стручниот штаб за дилемите кои ги имаше, околу настапот и напуштањето на Суперлигата. Мислам дека повлекувањето беше вистински потег за сите кои го сакаат овој клуб. Бев консултиран. Кажав дека сум убеден дека клубот ќе го донесе најдоброто решение. Меѓутоа, тоа не се случи во прв момент. За среќа, ја исправија грешката“, изјави популарнито Чоло.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.