Евролига го објави миминалниот буџет кој учесниците мораат да го имаат

Најквалитетното европско кошаркарско натпреварување Евролигата испрати соопштение до јавноста во кое откри дека минималниот буџет на клубовите учесници за следната сезона мора да биде најмалку 7.000.000 евра!

Тоа е пораст за повеќе од 20 отсто во однос на досегашниот „праг“ кој изнесуваше 5.400.000 евра. За Еврокупот минималниот износ на буџетот не се менуваше и остана на досегашните 2.000.000 евра.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.