Динамо го претстави проектот за новиот стадион: Ќе чини 60.000.000 евра, ќе собира 34.000 гледачи! (ФОТО)

Хрватскиот тешкаш, Динамо од Загреб на социјалните мрежи го претстави проектот околу изгледот на својот нов стадион.

Визуелниот изглед на стадионот го изградил загребачкиот архитект Ото Бариќ, а Динамо ги објави и основните податоци, како и фотографиите кои покажуваат како стадионот би требало да изгледа.

Стадионот би бил изграден во период од три години, би чинел околу 60.000.000 евра, а ќе собира 35.000 гледачи.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.