„Војната ја добија англиските навивачи, шпанските ниту со прст не мрднаа“

Поранешниот генерален директор на мадридски Реал, Хорге Валдано го прокоментира неуспешниот проект за формирање на Суперлигата. Тој посочи дека битката за укинување на лигата ја добиле англиските навивачи, а ги обвини шпанските навивачи ништо не направиле за да помогнат.

„Оваа битка ја добија англиските навивачи, затоа што во Шпанија никој не мрдна со прстот. Очигледно е дека документот кој го потпишаа клубовите нема правна сила. Проектот Суперлига не успеа, но дефинитивно се неопходни промени“, кажа Валдано.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.