Владата одлучи – познато колкава награда ќе добие Георгиевски за среброто во Токио!

Дејан Георгиевски, македонскиот теаквондист вчера влезе во историјата на македонскиот спорт откако освои сребрен медал на Олимписките игри во Токио.

Заслужено, Владата на Република Македонија донесе одлука да биде награден со 1.200.000 денари, односно 19.500 евра. Неговиот тренер, Дарко Костовки ќе бде награден со 600.000 денари, а пак Агенцијата за Млади и спорт ќе му додели 600.000 денари на Георгиевски.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.