Виртус Болоња најде замена за Абас

Со големи проблеми влезе во новата сезона амбициозниот кошаркарски клуб Виртус од Болоња. Прво повреда заработи Екпе Удо, а истото го снајде и Авуду Авас.

Сепак, Италијанците експресно реагираа и како негова замена го ангажираа Џакар Сампсон. Крилниот кошаркар може да ги покрие позициите 3 и 4, а минатата сезона играше во редовите на Индијана Пејсерс.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.