Ван дер Варт: Вернер е брз, но трча како „слеп коњ“

Германскиот напаѓач Тимо Вернер никако да ги оправда очекувањата во Челси. Поранешниот напаѓач на РБ Лајпциг е под жестоки критики, а сега имаше што да каже и екс – репрезентативецот на Холандија, Рафаел Ван дер Варт.

„Вернер е супер брз играч, а тоа најмногу ви користи кога екипата е под притисок и се врани. Но, не може комплетно да ја искористи својата брзија, затоа што трча наопаку. Затоа ми делува како „слеп коњ“. Така играше во Лајпциг, така игра и сега во репрезентацијата и за Челси“, изјави Ван дер Варт.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.