„Ако не го подобриме болидот, Ред Бул ќе ја освои титулата“

Директорот за операции на стази на германскиот Формула 1 тим Мерцедес, Ендру Шовлин смета дека Ред Бул ќе ја освои титулата доколку не го подобрат болидот во следниот период.

„Ред Бул ќе ја освои титулата доколу во брзо време не го подобриме нашиот болид В12, кој на првите две трки беше поспор од Мерцедес. Сакам да можеме да ги ставиме под некој притисок во трката“, истакна Шовлин.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.